Puasa la wei...

Assalamualaikum w.b.t....

Skang ni da pukul 2.30 a.m.. Aku xleh nk tido ler... Sejak 2menjak ni asik tido lambat jer... kol 2 la paling awal aku leh tido... Sok 2 klu ader klas, confirm ngantuk nye... Tp xde la sampai tertido dlam kelas...

Hurm, skang ni aku kt umah... Which means, umah kat melaka... Ari khamis aritu aku balik... Skang ni da hari ke-3 dalam bulan ramadhan... So, cmne korang sumer? Pose stakat ni penoh x... Alhamdulillah la kalau penuh... Kekalkan la yek smpai habis ( bagi yg laki la... ekekeke)... Terawih plak cmne? hohoho... Aku dgr ader yg da terkantoi la plak... huhuhu... Aku plak setakat ni Alhamdulillah la penoh lg... Xtau la lepas mid term ni nanti cmne... Kelas aku agak pack lepas mid term ni nanti.. huhuhu.... Jadual & subjek2 yg baru...

By the way, minggu depan aku da mule exam utk mid term... wlaupun hanya 3 subjek... Tapi, subjek2 dier bleh tahan stress gak la... huhuhu... Isnin aku test Java.. Programming... hohoho... subjek yang paling aku lemah... xtau nape... bukan aku je yang lemah... Majoriti classmate aku lemah dalam subjek ni... Haih~ Rabu plak test Network Protocol... kalau aku xsilap la... haa... yang ni pun leh tahan gak susah subjek dier... da macam math... calculation bnyk... pastu menghafal pn bleh tahan banyak gak ar... Tp subjek ni adalah core subjek utk course aku ni, so nk ke xnk ke kene gak fhm.. lastly, ari khamis ader paper Math a.k.a calculus... huhuhu... subjek ni xsusah sangat & xsenang sangat.. dalam erti kata len, moderate.. So, korang sume wish me luck ... doakanla aku dapat jwab sume paper tu ngan cemerlang ye...

Hurm,aku nk sentuh pasl satu isu ni... erm,pasl isu bajet 2008... Sekolah di Malaysia da jadi percuma... Huhuhu... Bile aku bincang ngan kawan aku pasal ni, ader yg cakap bende ni bagus dan betul2 membantu rakyat... Ada gak yang cakap, mesti ader udang di sebalik maggi ni... "entah2 harge minyak nak nek lagi kot", kate kawan aku tu la... Pape pn, wat maser skang ni aku raser bende tu memang elok sgt2 la... Keluarga yang kurang mampu pn bleh je hntar anak diorg g skool... Xyah nk pk pape da... Juz pk pasl alat tulis dan sebagainye... pastu disebabkan diorang mewajibkan aktiviti beruniform, bg keluarga yg betul2 kurang mampu, anak2 diorang akan dibekal kan ngan pakaian unit beruniform yg diorg join tu... Hurm, satu lg kebaikan utk rakyat... Tp, kalau diorang nek kan lagi subsidi minyak, mungkin lg best kot... huahuahua... weh, aku trase gak ooo bile harge minyak nek... hehehe....

Ni plak pasal buke pose reramai yg aku cadangkan dulu... Huhuhu... Nampaknye, majlis tu cam xleh je nk wat sblm raf fly balik... huhuhu.... Raser kecewa la plak... Xdpt bnyk respon ler... Mybe sebab ramai yg xcuti... atau pn rmi yg xtau, sbb aku xsms pn korg2 ni... weh, aku bkn kedekut kredit, tp aku ngah sengkek skang ni... huhuhu... Top up pn kekadang je siot... Cmne la aku nk mesej reramai... Kang buatnye yg sorg ni tnye soklan len, yg ni pn tnye lagi... huhuhu... payah gak nk reply tu... Kang xreply kang takut ader yg kecik ati, klu reply, aku plak yg pokai... huhuhu... so, aku amik jalan penyelesaian yg agak tepat la.. Xyah sms... hohoho... Malanga skali, bile xsms respon nye menduka citakan... Haih~

em, k la... aku da xtau nk cakap pe lagi.. So, SLAMAT BERSAHUR N BERBUKA... hehehe...
salam...

Saturday, September 15, 2007

1 Comment:

acu said...

Salam koe. Jgn la sedih pulak kalau plan kau tak menjadik. Takpe, there always been next year. Aku pun sama ngan kau, setuju ngan bajet tahun 2008.