English or B. Malaysia? Hurm... Bm Laaa..

Assalamualaikum w.b.t.....


Dalam post kali ni, aku akanmenggunakan Bahasa Kebangsaan iaitu BM... Nak sambut merdeka la katekan... Patriotik la cket kn... hahahaha.... Sedar ke xsedar ke tu korg punye pasal, tp kite da 50 tahun da merdeka... Bile je ckp pasal merdeka ni, ckg2 kat skola slalu je tnye cmni" Khalil, apekah erti kemerdekaan bagi awak?" hahaha... Medeka ek? 

Mksd merdeka ni ader bnyk.. And aku raser ikut peredaran zaman gak maksud dier tu.. 

Zaman dolu-dolu:

Merdeka bermaksud, bebas daripada cengkaman penjajah...

Zaman Skang ni:

Bebas daripada pengaruh barat yg kurang sihat, kuning, xelok, sampah dan sebagainye...

Tp korg agak la, merdekakah rakyat malaysia ni? hahaha... da macam forum la plak...
Kalau nk kate merdeka, ape je la aku tgk kat time square tu, kat Mid tu, KLCC tu, ader je org2 melayu yang pakai pakaian cam org barat, dok open saner, open sini... Hahaha... kekadang tu da macam jala ikan pn ader gak... 

So, kire merdekanye rakyat Malaysia ni, hanye pader perkataan ataupn hanya pada teori je la kot.. Secara praktikalnye, kebanyakan rakyat Malaysia ni masih lagi dijajah... Kire lagi skali, dijajah dari segi mental... Aku tgk, bnyk je usaha kerajaan nk mengatasi bende2 ni... mcm2 la ceramah & motvasi kesdaranyg diorg wat kat skola ngan tempt len... Tp cam not working jer.. kn? kn?

Ok, da abis da citer pasal merdeka dan sewaktu dgnnye...

Aku kat umah sewa aku skang... Da abis klas kol 12 lebih tadi.. Skang ni xtau nk wtpe... Boring giler... Hurm, aritu aku g PC Fair ngan ayah aku kat MP melaka.. Ayah aku ckp dier nk survey laptop utk abg abd rahman... So, kitorg g la tgk2 laptop yg ader kat situ... and for your information, PC fair kt melaka is way too small and boring compared to KLCC... Xbnyk gerai n brg ler... Cam doh jer... Lpas puas survey, ayah aku tertarik ngan satu laptop ni.. Acer 583.. Hard Disk dier 160GB, RAM dier 2GB and ader Graphic Card NVIDIA Ge Force Go 7300... HAre? Around RM 2800.. very2 worth it, i can say... So, my dad decide t buy it... He aske me to withdraw my money... Hehehe... soI bouht a new laptop.... Abg Abd Rahman nyer ayah aku beli petang tu ke sok tu ntah .. aku x n igtler...

Ari sabtu aritu, aku g tournament futsal kat cni.. Gmi nye tournament... Unforunately, team aku layak smpi second round jer.. huhuhu...

Em,akak aku da balik USA da... 20 ari bulan aritu... Aku g hntr dier kat KLIA... Ak g sane nek KLIA Transit... Jumpe family and akak aku kat sane... Selang 3 ke 4 ari pastu, aku g lagi ke KLIA, hntar cousin aku lak... Dier pn furher study dier kt USA... 

Hurmm... Aku da xtau da nk ckp pe je... K,la... DAAAAAAAAA......

Tuesday, August 28, 2007

2 Comments:

amy-amina said...

oit..thanks for sending me the other day!

studyyyyyy...gambate!=P

koe said...

ahahaha.. apela thanx plak.. dun mind... dun mind... ko pn stdy gak kt sane ek... chaiyok2!!!