Penang and work~

Dah 2 minggu dah aku kerja. So far, everything is still under control. Even kadang-kadang tu pening kepala, tapi,  at the end of the day, problem tu dapat disetelkan. Di Penang, aku stay dekat Krystal Suite. Quite nice place. Boleh la. Considering yang kitorang ni part-timer n dapat dok situ. Kalau nak gune duit sendiri, harapan la der..


Sekarang ni aku ada kat KL. Balik weekend je. Nak balik Melaka macam jauh sangat. So, aku decide balik KL sudah. Selepas 2 minggu habiskan weekend kat Penang, masuk minggu ke 3 aku tak sanggup dah. Boring weh. Tak ada benda nak buat. Duduk dalam bilik cam orang patah pinggang, asik terbaring almost 24 hours a day. Lol~ At least, bile balik KL ni boleh kuar jalan-jalan n lepak-lepak.


World Cup semakin hampir. Tak tau la roomate aku 2 orang tu minat bola ke tak. Layan sorang-sorang pun macam boring je nanti. Haih~ Kalo la ada girlfriend yang jenis layan bola kan best.. hahahaha... Perhatian, ayat tadi tu hanya gurauan bangang je. Tak ada niat nak cari girlfriend langsung skang ni. For the time being, the phrase "looking for a girlfriend" is totally irrational and dumb. hahaha.. Tapi tu tak bermaksud aku belum get over the past. It's just that i don't feel like it yet.. hahaha.. Lantak korang lah nak cakap ape pun. Lagi pun, cabaran 1 year tu masih segar dalam ingatan. Hahaha..


Aish~ Tiba-tiba terasa cam malas nak balik Penang. Tapi bila fikir balik, " Sape nak bagi ko gaji camtu time-time cuti ni?", so, sok kena la balik ke penang semula. Bukan aku tak suka bekerja. Suka weh.. Tapi.. Entahlah, sebab environment kot yang macam tak best. Apa yang tak best pun aku tak tau. Aku enjoy je time kerja. Bila orang call cakap ada prob, ko kena g lab fikir cmne nk setelkan prob tu. Masuk lab kena wat muka yakin, walaupun sebenarnye ko tengah pening memikirkan camne nak setelkan masalah tu. Last-last kena call superior minta bantuan. Tapi muka yakin tu penting la senang cerita.


Ada satu hari tu kena conference call dengan orang Pearson Vue dari India. Dia punye slang English mak datok pening kepala sikit nak faham. Cakap punye cakap, da separuh jalan keje siap. Mula-mula diorg cakap, conference call tu amik masa 2 jam. Mak datok dulu gayut ngan awek pun tak de sampai 2 jam. hahaha... tapi, aku kena tak sampai dua jam pun. Sejam pun tak sampai. Conference call tu untuk registerkan server dekat site tu untuk menjadi certified exam center. Oleh kerana, masa tu aku sorang je certified exam admin kat USM, so akulah yang kena begayut ngan orang tu. Nasib baik dier yang call bukan aku. Kalo tak, nak kena claim top up utk bercakap dengan orang dari India pulak dah.


Owh, akak aku dah convo ari tu. Congrats Sistah!! Harap bila pulang ke Malaysia nanti, barang-barang yang diminta ada dibawa bersama. Hehehe... So, umi n ayah kini berada di UK, setelah menghadiri majlis graduasi akak aku. Mula-mula diorang g UK dulu sebelum ke US dan kembali ke UK balik. Isnin ni baru balik M'sia.


Sok gerak balik Penang kol 5.30 ptg. So, lebih kurang kol 11 malam smpilah Penang. Sape2 yang kene keje 2 shifts sok, Good Luck ye. Hehehe...


~Sign Out~

Sunday, May 30, 2010

1 Comment:

icha isa said...

eh pakcik, mcm xsuke png je ni.. haaaa