Mix Tapi Bukan Remix~

Aku dah lama sebenarnya nak update blog ni.. Nak citer psaal raya sume kan. Tapi aku hold, sebab aku ingat nak masukkan gambar sekali. Gambar plak bersepah, kat camera ayah aku ad, kat hp adik aku ada, kt hp aku memang tak ade la, sbb nye 1.3MP jah.. Nak amik gamba pekejadahnye. Tapi last-last, tak tahan gak. Jari ni da gatla nak menekan keyboard ni tanpa melihat [ceh, blagak]. Weh, blogging sambil dgr lagu Try - nelly furtado, layan beb. Semakin laju rentak, semakin laju jari aku menari. hahaha... Next sentence, masuk bab raya ye...


Raya tahun ni boleh dikatakan ok la. Aku tak banyak sangat berjalan.. kot.. Raya pertama tak berjalan sangat.. Banyak dok umah mak cik aku ja.. Malam tu p lepak ngan Pian, mbe aku masa kat Sultan Muhammad dulu. Syahid pn ada. Aku bawak la kazen2 aku yang tengah sangap. Hahaha... Raya kedua, g layan go kart ngan kazen2 aku. Addictive weh go kart ni. Sekali main abis RM 25. Sampai raya ke 3, ke 4 ntah, nak dekat RM 150 aku abis kat go kart. Tu xmasuk lagi ngan duit main bowling n lepak2 kat maple time malam. Hohoho.. Boros2... Duit raya? Boleh la, still dapat lagi.. Bape banyak? Aku tak kire.. Asal dapat je, msti klua balik.. Ada je benda aku nak wat ngan duit tu.. Tsk*.. Tak pandai berjimat langsung..


2 ari bulan ari tu aku naik Shah Alam. Lepak umah ku. Sebabnya, ahad tu mau ke Tg. Malim. Beraya kat rumah tersayang. Citer raya kat rumah hunny aku ni agak menarik. Gerak pergi 2 kereta. 1 kereta 5 orang. So, total yang bergerak ke Tg. Malim adalah 10 orang. Hahaha.. Nasib bek masing-masing tak bawak dulang hantaran. Sampai Tg. Malim, tak terus ke rumah hunny, kitorang g ke Kalumpang. Tunggu hunny aku sampai jap, aku naik dengan dia. Yang lain follow belakang. Aku ingat2 lupa je jalannye, hunnny aku pn same. Tp nasib baik sampai jugak.


Lepas jumpa lokasi, kitorang mandi manda sampai puas [xpuas mana pn sebenarnye, sekejap je rase =P]. Lepas sudah salin baju semuanya, kitorang gerak pergi Taman Bernam Baru. Yeah! Bermulalah perayaan yang sebenar. Sampai rumah hunny, tak ada orang. Abahnye ke Penang, Maminye pergi kenduir bersama angah. Alongnya kerja kot. So, kitorang pun masuklah. hunny mintak tolong aku rasa air. So, dia suruh masuk dapur. [ada cerita yang terpaksa dipotong atas sebab2 tertentu] Lepas rasa air, aku terus tolong potong nasi impit [ke himpit?] Menunya adalah Soto. Nasi putih n lauk pauk pun ada. Aku makan nasi je.


Tengah2 makan, maminya pulang, sapa2 kitorang kejap, borak2 kejap, maminya naik atas sebab penat. So, kitorang dok bawah je la, tak kan nak naik sekali. Lepas lepak2, borak2, bergambar2 kejap, kitorang pun beransur pulang. Terima kasih kepada hunny sekeluarga kerana sudi melayan kami ye. Sayang kamoo lah~ =P


Pagi tadi UNITEN call, dia suh fax-kan surat tamat belajar. Aku rasa aku dah hantar dah haritu, tapi tak apalah. Dia suruh fax hari ini jugak. Ok lah, aku pn pergi faxkan. Tengah hari ke petang tu sikit, Sry cakap dier dapat email drpd UNITEN, kata diterima masuk. Akram pun dapat jugak. Aku mula tak tentu arah. Langsung mintak tolong hunnny check kan email, mana tau kot2 aku pun dapat sekali kan. hehehe.. Alhamdulillah, aku pun dapat jugak. Weee~ Tapi kat UNITEN ble grad dier awardkn B Sc. Kalo UniKL B Eng. Terasa cam nak amik kat UniKL je, cam lg market. Tengoklah, kalau dapat masuk UniKL, aku amik UniKL ja. At least, satu ni da lps, kalo xdpt satu lagi, aku amik yg ni je la. Lagi pn UNITEN ni area bangi, cam kos sara hidup murah sikit kot. hahaha.. Budget itu penting.. Tapi jangka masa pengajian adalah selam 3 1/2 tahun. Lama beb, kalo kawin da boleh ada 3 org anak woi.. huhuhu~


Takziah kepada mangsa2 gempa bumi di Padang n tsunami di Samoa Amerika. Moga-moga kita yang kat M'sia yang Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan ini mengambil iktibar atas apa yang berlaku di tempat orang. Jangan alpa dan leka ye.


Owh, ya.. Tadi jugak, surat convo dr GMi sampai. Kena bayar RM 200, pakai baju srba itam, tie n RAMBUT MESTI KEMAS [ bukan pendek kn?] Kalo panjang tapi disisir kemas, kire kemas la jugak kn? Sok kalo dier bising kata rambut aku panjang, sumpah aku da tau sape yang akan lorat2 bising, satu2 taik lalat dier aku cabut. ETH? Aku bayar RM 200 untuk datang Convo tu nanti, asal lak nak kecoh pasal rambut aku panjang ke ape ke? Ko yg bayar kn ke? Kalo ko yg bayar, blh la nk kecoh2.. Kita tunggu dan lihat~


Gambar-gambar akan aku upload kemudian ye..


~sign out~

Friday, October 09, 2009

4 Comments:

acu said...

tahniah ye sbb dpt UNITEN! Kalau aku, term 'rambut kemas' bermaksud, "sila potong rambut anda pendek" huhuhuhu

PS: tukar la address blog aku tu, dah berzaman dah aku tukar,

http://pahlawanmelaka.blogspot.com

Koe said...

haha..
thanx faiz..
eh, rambut kemas dgn rambut pendek, berlainan maksud..
rambut panjang pn blh je jd kemas kn?
hehehe...

p/s: aiseh, ak tlpe.. akan ditukar nti.. hehehe...

joegrimjow said...

mmg lama xupdate
lalala~

Koe said...

hahhaha...
x expect ader org bce pn..
hehehe...