Cerita hari ini~

Hari ni g keje ngan emosi yang stabil. Masuk lab, tgk pc2 sume cam well maintain. So, 1st impression aku, ari ni leh settlekan 2 lab. N maybe boleh balik awal. So, wat kerja dengan riang. Lepas siap 1 pc yg dijadikan sbg master pc utk diclonekan kpd pc2 yang lain, ktorg pun mula buat ghostcasting. Hampeh~ Hiren xleh detect NIC. So, kne wat local. Copy image masuk dlm external har disk. Ghost secara local. Setel ghost, restart pc. Cilakak! Windows kecik plak.. Xpe2, boleh repair. Tengah2 repair, hang la pulak. Adoiyai. Try kat pc lain.. Yes! Boleh repair. TP bila log in, hampeh error banyak. Try bukak application, source file sume da berterabur. Satu pn xboleh bukak. Ati da panas. Tengok luar, hujan turun dengan lebat. Adoiyai~ Buat lagi satu master pc.. Mase ni da pukul 4 lebey da. Siap master pc yg satu lagi ni, trus try ghost kt pc sblh. OK! Xde mslh. Tapi kerja akan disambung oleh partner aku ok. Sok, ak nk g bangi. Ada rehearsal convo.


So, bersiap nak balik. Hujan da berhenti. 1st impression aku, balik ni xde la basah. So, gerak balik ngan tenang, tapi otak n ati bercelaru. Celah mane yang tenang, ak pn xtau. Xsempat nak kuar UM, langit kembali mendung. Da macam malam dah rase. Keluar UM, hujan mula turun. Aku sarung seluar baju hujan. Baju hujan ak da pakai sebelum tu. Jalan depan sikit, hujan turun ngan lebat. Tension!! Nak stop, memang aku malas. Kang lagi panas lak ati ni tggu hujan stop. AKu redah je sampai shah alam. Tiba kat rumah, kasut da mcm kolam ikan. Air penuh bertakung. Apsal la aku tak abwak selipar g keje. Haih~


Skang ni, aku tengah dok adap pc ni. Nak buat apa pun tak tau. So, aku update blog. Tak tau la ada yang baca ke x.. Tapi skang ni sumpah aku tak tenteram. Otak aku tengah pk mcm2.. Hati aku ni, xleh nk tenang. Sejak aku start keje ni, ada je bende yang tak kena. Buat itu xkena, buat ini xkena. Aku pun tak tau knape. Tapi nak buat camne, pendam je sudah. Nak cerita kat org lain aku macam tak reti sangat. So, simpan sampai meletop!!


Niat nak g bangi ari ni. Tapi hujan lebat ni memaksa aku utk batalkan niat aku. Haih~ Something very2 big is bothering me right know. Really big!! God help me...I feel very lost.. Don't know what should i do.. How should i handle it.. Really2 lost right now.. *sigh* Sape kacau aku skang ni, sumpah aku tumbuk muke ko sampai pecah!!

Thursday, November 12, 2009

1 Comment:

acu said...

Sabar koe, dugaan Yang Maha Esa tu.... Anyway, aku still baca blog kau :D