Kerja dan kerja..

Kenapa bila nak ber-blogging je, aku kne draft sampai 2 or 3 kali. The 1st one will never make me satisfied. Haih~ Mungkin memang tiada bakat untuk ber-blogging dengan baik. Tapi still nak ber-blogging jugak. How? Hantam sajalah~


Sedar tak sedar dah 5 hari aku kerja. Memang best. Mau tak, hari-hari adap komputer, yang memang berkaitan la ngan bidang yang aku belajar. Banyak jugaklah ilmu-ilmu baru yang aku dapat n aku harap ilmu-ilmu tu nanti berguna bila aku sambung degree nanti. Kerja memang best beb, tapi ada jugak benda yang wat kerja jadi tak best. Contohnya, bila ko nak keluar pergi kerja dengan penuh semangat, ko tengok langit kat luar tu tengah mendung. Kalau naik kereta, it's not a big deal la kn. Tapi kalau naik motor, it's a damn big deal man. Silap-silap, boleh hancure bederai semangant nak g keja tadi. Tapi, dengan adanya baju hujan, mungkin semangat tu dapat dipelihara lagi. Itu la yang aku hadap almost everyday. Kalo pergi keja tak hujan, balik kerja msesti hujan n vice versa. Nasib baik la hari ahad ari tu tergerak nak beli baju hujan. Habis terbang RM 68. Haih~ Tapi tak pe, itu keperluan. Tak perlu menyesal~


Cepatnye masa berlalu, sampai aku baru teringat, sabtu mggu depan ada convocation. Damn~ Duit lagi.. Kena bayar RM 200 utk jubah n gambar. Kalo aku tak nak sewa jubah n tak nak amik gambar boleh x? Kenapa bila convo je wajib kena pakai jubah? Kalo bagi pinjam free tak pe la.. Tak pun kire bayar macam cagaran. Kalo keadaan jubah yang dipulangkan sama dengan keadaan masa diambil, wang cagaran dipulangkan. Kan ke lebih membantu macam tu. Ni sampai RM 200 nak kena bayar. Lepas kitorang pakai tu, diorang anta jubah tu g dobi je pun. Bape ringgit sangatlah harga nak basuh selai jubah tu. Kalo bayar RM 200, pastu amik terus jubah tu xpe la jugak. Tapi tak jugak, ape je aku nak wat ngan jubah tu nanti. Kain buruk kat umah ke? tak kire la, tapi bagi aku, harga RM 200 untuk sewa jubah n gambar tu macam melampau je. Mungkin sebab aku tak tau effort yang diorang lakukan untuk dapatkan bayaran sebanyak itu. Tapi korang pk la sendiri.. Nak bayar sumthing tu, biar la berbaloi. Macam iklan celcom, berbaloi-baloi.. Mintak2 la mak aku cakap macam tu suatu masa nanti.. Lalalala~


Hari ni hari Sabtu, Ku n ijat balik Melaka. Aku dok sorang dalam bilik ni. Nak msg ngan awek aku, takut ganggu dier nak study pulak. Tadi kena kemas rumah katanya, ada sedara nak datang. So, nak lepak ngan mbr rumah, diorg tak de, nak msg ngan awek, awek bz. Ape aku nak wat ni? Nak sambung tido balik macam tak mengantuk je. Jam baru menunjukkan pukul 12.00 p.m. Damn~ Hari masih panjang.. Tapi tak ada aktiviti nak dibuat. Haih~ Nak kuar makan pun malas. Bosan beb g makan sorang2. Nak masak pun malas gak ni. Makan je la kuih2 raya yang ku ada bawak dulu. Tapi cam da masuk angin sikit. Haih~ Nasib baiklah macan bermurah hati nak bagi pinjam laptop dier. Tak delah aku keras ketung dok dalam bilik ni tengok tv je. Sumpah bosan, kalau tak de astro. ASik tengok drama melayu yang pelik, iklan yang merapu, dan berita2 yang bosan. Haih~ Tak berkembang otak.


Ahad malam ni aku ngan mbr2 nak g tgk bola kt Asia Cafe. Ada sapa2 mau join? silalah roger ye..


Otak pun da benak nak menaip. Rokok pun da nak abis. Nak g beli kt kedai, mcam pns je kat luar tu. Malsa lak nak kuar. Nanti2 la.. Malam2 cket ke. Sape2 ada idea nak menghilangkan bosan? Syaratnya, idea mestila tidak menggunakan duit dan efektif. Tak efektif, aku sepak korang.. hahaha~


~sign out~

Saturday, November 07, 2009

2 Comments:

acu said...

Main la video game, huhuhuhu......

Koe said...

hahaha...
nk cari video game celah mane faiz?